Miquel Brunet és pianista, compositor i productor audiovisual.

 

Estudia piano i harmonia amb Miquel Segura i al Conservatori de les Illes Balears i jazz i música contemporània amb Victor Capblanquet a més de   cursos de pedagogia musical i direcció coral organitzats per la UIB.

 

Rep  consells de composició a París amb Narcís Bonet i realitza Cursos de Composició amb Cristobal Halfter, Tomàs Marco i José Maria Sànchez Verdú i de Composició amb Mitjans Audiovisuals amb Eduardo Armenteros.

 

Participa a Barcelona al al 2n. Seminari Internacional de la Música a Catalunya. L’any 1999 participa al II Encuentro de Creadores a Sevilla, seleccionat per la Societat General d’Autors per representar a les Illes Balears.

 

Organitzat per La Caixa entre 1978 i 1985, actua com a pianista i docent arreu de les escoles de les Illes Balears en el marc del Cicle pedagògic “La Caixa a les escoles” amb l’objectiu d’acostar la música moderna a les aules.

 

Per espai d’onze anys (1978-1989), participa fent arranjaments, composicions i interpretant diversos instruments amb  Els Valldemossa dins el programa Cançons de les Illes, cançons del món que Sa Nostra (Caixa de Balears) feu arribar a les escoles de les Illes Balears.

 

S’encarrega dels arranjaments de l’espectacle “Retalls de l’Ignorància”, de Rafel Estaràs estrenat el 1979 al Teatre Principal de Palma.

 

Pianista i director musical del grup Els Valldemossa a partir de l’any 1979.  Amb aquesta formació ha actuat arreu de tot el món.  A part, ha col·laborat  amb un gran nombre d’artistes: Biel Majoral, Isabel Soriano, Anegats, Coral UIB, Tomeu Estaràs & Genia Tobin, Cappela, Cucorba, Orquestra Simfònica de les Balears, Joan Pons, Jammie Catto, Michael Vatter, Corals de Joventuts Musicals, Maria José Montiel, Cors de la Fundació Teatre Principal, Isidor Marí, The English Consort of Musick, Aires Formenterencs, Entreveus, Al Mayurqa, Taverners, Herbes Dolces, Escola de Música i Danses de Mallorca, Joan Bibiloni, Toni Morlà, …

 

Col·labora amb l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears realitzant varis enregistraments per a la recuperació del nostre patrimoni musical i realitzant arranjaments de l’obra “La filla del rei de França” per a l’espectacle “Les Balears es presenten” el 22 de juliol de 1994 i l’adaptació de varis temes per a la Simfònica en el Dia de les Illes Balears de 1995 al Teatre Principal.

 

L’any 1992 realitza la ponència, composició i interpretació musical al màster de multimèdia de la UIB: UIB92 UNA PRESENTACIÓ INTERACTIVA MULTIMÈDIA EN CD-ROM SOBRE LA UNIVERSITAT DE LES ILLES BALEARS I EL SEU ENTORN.

S’encarrega de la producció de so directe  i enregistrament d’àudio a la gala de lliurament dels premis MAX de teatre a Sevilla l’any 2000, retransmesa en directe pel Canal Internacional de Televisió Espanyola.

 

Després de fer-ne l’orquestració amb el compositor, dirigeix l’Orquestra Ars Musicae per a l’estrena absoluta de l’obra “Al Mayurqa Clàssic” de Toni Roig a l’Auditori del Conservatori Superior de Música i Dansa de les Illes Balears.

 

L’any 2006 fou l’intèrpret al piano de la música de Joan Manuel Serrat a l’acte de lliurament del premi Juniper Serra  que la Universitat de les Illes Balears lliurà al cantautor català.

 

Imparteix les assignatures de Fonaments d’Electroacústica i Composició amb mitjans audiovisuals al Conservatori Superior de les Illes Balears de l’any 2006 al 2012 i en diferents espais docents imparteix conferències i concerts pedagògics sobre música electrònica.

 

Al 2011 participa tocant amb Michael Vatter  a l’Òpera de Gratz (Àustria) en un acte benèfic que aconseguí recaptar 50.000 € per a la Fundació Menschen für Menschen que ja ha integrat nou projectes de desenvolupament rural a nou regions d'Etiòpia.

L’any 2013 composa i interpreta juntement amb Mercè Pons l’espectacle multidisciplinaire “Ombressol” per a la Fundació Joan Miró de Palma.

 

El 2014 orquestra i dirigeix a nombrosos teatres de Mallorca l’espectacle “El fil d’Ariadna” amb el grup Anegats.

 

Realitza encàrrecs de composició per al món teatral (Tot Déu al cel, En Joan petit, La princesa embruixada, Poca Por i Vostès perdoni), i també per al cinema-documental: “Nosaltres, els vençuts", "Passió d'Emili Darder", "Amor de Pàtria - Costa i Llobera”, “Adonai.Els xuetes de Mallorca”.

 

Altres encàrrecs majors de composició són “RANDA, CUPERTINO” per a la Banda de Ses Salines, dedicada a la figura de Ramón Llull, LEXECOGRAFIA, per a la Banda de la Federació Balear i Cor Juvenil del Teatre Principal i les Cantates RUA FOSCA, per a Cor, solistes i Ensemble instrumental i TERRA NATAL per a Cor i piano amb textos de Marià Villangómez, encàrrec de les corals filials de la Coral Universitat de les Illes Balears. Per a aquesta mateix coral, compongué Agnus Dei, amb motiu del seu XXV aniversari.

 

El 2018 ha rebut l’encàrrec de l'obra TRIFÀSIC per a Orquestra i Soprano dins  el Festival de Músiques Actuals de Manises

“I ARA QUÈ” juntament amb els compositors Tomás Marco i Alberto Carretero entre altres. El 2019, seguint l'encàrrec de la Banda Lira Esporlerina, ha compost HIDROESCENES per a banda, soprano i electroacústica.

 

Des de fa més de 30 anys es dedica a la producció musical i audiovisual des de  les seves empreses Ona Edicions Musicals * (des de 1990)  i Ona Digital (1992-2011) de les quals han sortit publicades prop al voltant de 400 referències en diferents suports.

 

Actualment compagina la seva tasca d'interpretació i composició musical amb la direcció i producció  de documentals, com "Passat i present de la xeremia a Mallorca",   "Un passeig musical per Mallorca", "Orquestrina d’Algaida-XXV anys", "Nou Romancer al Teatre Principal", "Cucorba 30 anys", "Al-Mayurqa: Tradició i compromís", "Ferments. El mapa sensitiu d'una illa”, Escola de Música i danses de Mallorca. “Així fent Escola”  entre d’altres.

 

Col·labora escrivint articles sobre música per a la revista SONOGRAMA MAGAZINE.

 

Ha rebut el Premi Miquel dels Sants Oliver 31 de desembre (Obra Cultural Balear 2007) , Premi ARTS 2005 , Premi Populars 200, la Medalla d’Or de l’Ajuntament de Valldemossa l’any 2011 per la seva tasca en la difusió de la música arreu del món, el Siurell de Plata 2019 juntament amb Els Valldemossa i el premi Enderrock 2020 al millor disc de clàssica per "Missa del Descreure".

 

A part dels discs produïts per a altres artistes de la seva discografia personal podem destacar:

Rua Fosca (2006) Cantata amb textos de Jaume Santandreu

Dsilen6 (2011)  Recull de bandes sonores per a diversos documentals

Connexions Cromàtiques (amb Mercè Pons) 2012.  Música per a instal·lació lumínica, estrenada a Madrid, Londres i Berlín per representar les Illes Balears

Imaràntia (2013) A duet amb la compositora de Formentera Maria J. Cardona.

Sinergies (2013) Amb Guillem R. Simó. Piano i veu

Ferments (2015) Una reflexió multidisciplinar sobre la identitat musical de Mallorca

Apoptosi (2019) amb Marcel Pich i Guillem R. Simó

Missa del Descreure (2020)

El Jefe Político (2021). Banda sonora per al film La Réponse du destin

 

 

ONA EDICIONS MUSICALS (www.onaedicions.cat), és editora discogràfica i un centre de creació musical amb estudis d’enregistrament amb seu a Bunyola.

Es fundà l’any 1991. Des de 1992 i fins a 2011 operà sota el nom de Ona Digital, període en el que s’enregistren i es publiquen prop de 300 referències d’un ample ventall d’estils. L’any  2011, Ona Edicions Musicals torna al nom i filosofia inicial: impulsar i difondre el patrimoni musical de les nostres Illes.

Des de 2011 fins avui, Ona Edicions, ha publicat una cinquantena més de referències, a més de realitzar diversos projectes de l’àmbit musical  (http://onaedicions.cat/onaprojects.html).

Pels estudis Ona a Bunyola i sota la producció de Miquel Brunet , han passat artistes tant de les Illes Balears com d’altres indrets: Els Valldemossa, Coral UIB, Biel Majoral, Narcís Bonet, Hélène Giraudier,  Damià Timoner, Tomeu Estaràs & Genia Tobin, Cappela, Cucorba, Taverners, Nou Romancer, Herbes Dolces, Imaràntia, Broots, Llorenç Santamaria, Germans Martorell, Orquestra Simfònica de les Balears, Joan Pons, Jammie Catto, Raul di Blasio, Doug Katsaros, Los del Rio, Mangú, Corals de Joventuts Musicals, Ugis Praulins, Baltasar Bibiloni, Xavier Carbonell, Pro Musica Chorus, Poema Harmònic, Rodrigo Vila, Bill Carter,  Pur, Anthony Rooley, Evelynn Tubb, Cors de la Fundació Teatre Principal, Maria José Montiel, Tomeu Bibiloni, Isidor Marí, The Consort of Musicke, Aires Formenterencs, Nando González, Xeremiers de Petra, Entreveus, Al Mayurqa, Herbes Dolces, Cosme Adorver, Escola de Música i Danses de Mallorca, Tomeu Matamales, Tomeu Penya, Toni Morlà, Julian Vaughn, Mel Williams, Wolfgang Franck, Manfred Kullmann, Michael Vatter, etc.

 Amb la voluntat que el catàleg sigui conegut i reconegut internacionalment el segell mallorquí, ONA EDICIONS ha participat regularment des de 1991 al Midem de Cannes i al Womex, les dues cites més importants del món per a la difusió de la música enregistrada .

HOME

BIO

STUDIO

PROJECTS

MEDIA

CONTACT

DISCOGRAPHY

MIQUEL BRUNET